Dette er et nettsamfunn for offentlig diskusjon

Vennligst behandle dette diskusjonsforumet med samme respekt som du ville gjort i det offentlige rom. Dette forumet er en ressurs for fellesskapet – et sted å dele erfaringer, kunnskap og interesser gjennom kontinuerlig samtale.

Retningslinjene er til for å skape et trygt og vennlig sted for offentlig diskusjon.

Forbedre diskusjonen

Hjelp oss med å gjøre dette til et godt sted for diskusjon ved å bidra med noe positivt til samtalen. Dersom du ikke er sikker på at innlegget ditt bidrar konstruktivt til samtalen, tenk gjerne over hva du vil si og prøv igjen senere.

Vis respekt og vær hyggelig, selv når du er uenig

Det kan være at du ønsker å respondere på en diskusjon ved å være uenig. Det er helt i orden, men husk å kritisere teksten, ikke personene bak dette. Vennligst unngå:

 • Utskjelling
 • Personangrep
 • Å svare på “tonen” i et innlegg i stedet for det faktiske innholdet
 • Impulsive eller irrasjonelle kommentarer

Ta deg god tid og gi i stedet gjennomtenkte svar som kan forbedre eller styrke samtalen.

Din deltakelse teller

Samtalene vi har her setter en stemning for hver ny innskriver. Hjelp oss å påvirke fremtiden til dette fellesskapet ved å delta i diskusjoner som gjør dette forumet til et interessant sted å være - og unngå de diskusjonene som ikke gjør det.

La oss forlate nettsamfunnet bedre enn vi fant det.

Dersom du ser et problem, flagg det

Moderatorer har myndighet og er ansvarlige for dette forumet, men det er også du. Med din hjelp kan moderatorer sørge for at dette er et trygt og vennlig sted.

Når du ser noen oppfører seg dårlig, ikke svar. Å respondere på dårlig oppførsel kan oppmuntre motparten til å fortsette, samtidig som det bruker opp din energi og kaster bort tiden til alle. Bare flagg innlegget, og tiltak blir vurdert iverksatt, enten automatisk eller fra en moderator.

For å opprettholde det gode fellesskapet vårt, forbeholder moderatorer seg retten til å fjerne alt innhold og enhver brukerkonto uansett årsak og når som helst. Moderatorer leser ikke nye innlegg før publisering, og moderatorer og Sidetmedord tar ikke ansvar for innhold som er lagt ut av fellesskapet.

Vær alltid sivilisert

Ingenting saboterer en god samtale som det å være frekk:

 • Vær sivilisert. Ikke legg ut noe som en fornuftig person vil anse som støtende, fornærmende eller hatytringer.
 • Hold det trygt og pent. Ikke post noe som fremstår som uanstendig eller av seksuelt innhold.
 • Respekter hverandre. Ikke trakasser eller angrip noen, ikke utgi deg for å være noen andre eller avslør noens private opplysninger.
 • Respekter forumet vårt. Ikke legg ut spam eller vandaliser forumet på noen måte .
 • Forumet skal ikke benyttes til salg eller reklame.

Dette er retningslinjer som vi ber deg om å respektere. Unngå et hvert uttrykk som kan minne om noen av disse punktene. Hvis du er usikker, spør gjerne deg selv hvordan du ville følt om innlegget ditt ble vist på forsiden av en større nettavis.

Dette er et offentlig forum og foruminnleggene er søkbare på internett. Hold både språket, lenker og innlegg trygt for familie og venner.

Hold det ryddig

Gjør en innsats for å sette ting på rett plass, slik at vi kan bruke mer tid på å diskutere og mindre tid til å rydde opp.

 • Ikke start et emne i feil kategori; vennligst les definisjonen om kategorien før du poster
 • Ikke krysspost det samme tema i flere emner
 • Ikke legg ut svar uten innhold
 • Ikke avled et emne ved å endre tema underveis i innlegget
 • Ikke signer innleggene dine. Hvert innlegg har profilinformasjonen din knyttet til seg

Post kun dine egne meninger og erfaringer

Du kan ikke dele noe som tilhører andre uten tillatelse. Du kan ikke legge ut beskrivelser, lenker eller andre metoder for å stjele noens åndsverk (programvare, videoer, lyd, bilder, tekst) eller for å bryte loven.

Drevet av deg

Denne siden drives av personalet ved Sidetmedord og deg selv, samfunnet. Hvis du har noen spørsmål om hvordan ting skal fungere her, åpne et nytt emne i kategorien tilbakemeldinger på nettstedet og la oss diskutere! Dersom det er et kritisk problem som haster og ikke kan håndteres av et emne eller flagg, kontakt oss i chatten.

Vilkår for bruk

For å beskytte oss selv – og deg og dine data – mot uvennlige personer, har vi vilkår for bruk av siden som beskriver din (og vår) atferd og rettigheter knyttet til innhold, personvern og lover. For å bruke denne tjenesten må du godta å overholde våre vilkår, og disse vilkårene inneholder en rekke viktige bestemmelser som påvirker dine rettigheter og ansvar.

Din tillatelse til å bruke forumet

I henhold til disse vilkårene under gir Sidetmedord deg tillatelse til å bruke dette forumet. Alle må godta vilkårene for å bruke forumet.

Betingelser for bruk av forumet

Din tillatelse til å bruke forumet er underlagt følgende betingelser:
 • Du kan ikke lenger bruke forumet dersom Sidetmedord kontakter deg direkte for å si at du ikke kan.
 • Du må bruke forumet i samsvar med standardene for akseptabel bruk og Innhold.

Akseptabel bruk

 1. Du kan ikke bryte loven ved hjelp av forumet.

 2. Du kan ikke bruke eller forsøke å bruke en annens konto på forumet uten deres tillatelse.

 3. Du kan ikke kjøpe, selge eller på annen måte bytte inn brukernavn eller andre identifikatorer på forumet.

 4. Du kan ikke sende annonser, kjedebrev eller andre henvendelser gjennom forumet, eller bruke forumet til å samle personlig data for kommersielle databaser.

 5. Du kan ikke automatisere tilgangen til forumet eller overvåke forumet. For eksempel med en søkerobot, nettlesertillegg som plug-in og add-on, eller et annet dataprogram som ikke er en nettleser. Du kan gjennomføre søk i forum for å indeksere det til en offentlig søkemotor.

 6. Du kan ikke antyde at du er tilknyttet eller verifisert av Sidetmedord.

 7. Du kan ikke vise noen del av forumet på andre nettsteder med iframe.

 8. Du kan ikke deaktivere eller unngå sikkerhets- eller tilgangsbegrensninger på forumet.

 9. Du kan ikke belaste infrastrukturen i forumet med et urimelig antall forespørsler eller forespørsler som er utformet for å pålegge en urimelig belastning på systemet som ligger til grunn for forumet.

 10. Du kan ikke utgi deg for å være andre gjennom forumet.

 11. Du kan ikke oppmuntre til eller hjelpe noen som bryter disse vilkårene.

Standarder for innhold

 1. Du kan ikke sende inn innhold til forumet som er ulovlig, støtende eller på annen måte skadelig for andre. Dette omfatter innhold som er trakasserende, upassende, fornærmende eller hatfule ytringer og oppførsel.

 2. Du kan ikke sende inn innhold til forumet som bryter loven, bryter med noens rettigheter, krenker noens personvern eller bryter avtaler du har med andre.

 3. Du kan ikke sende innhold til forumet som inneholder skadelig datakode, for eksempel datavirus eller spyware.

 4. Du kan ikke poste innhold i forumet som en markør til en bestemt adresse, brukernavn eller andre identifikatorer.

 5. Du kan ikke bruk forumet til å avsløre informasjon som du ikke har rett til å avsløre, som andre konfidensielle personopplysninger.

Håndhevelse

Sidetmedord kan varsle og samarbeide med myndighetene i å etterforske brudd på loven og disse vilkårene.

Sidetmedord forbeholder seg retten til å endre, redigere og slette innhold på forumet av hvilken som helst grunn. Hvis du mener at noen har sendt inn innhold til forumet som strider med vilkårene, må du kontakte oss umiddelbart.

Din konto

Du må opprette og logge inn på en konto for å bruke noen funksjoner i forumet.

For å opprette konto må du oppgi litt informasjon om deg selv. Hvis du oppretter en konto, samtykker du i å oppgi en gyldig e-postadresse og å holde denne adressen aktiv. Du kan når som helst avslutte kontoen din ved å sende en e-post til sidetmedord@mentalhelse.no

Du samtykker i å være ansvarlig for dine handlinger som utføres ved bruk av kontoen din, enten autorisert av deg eller ikke, til du enten avslutter din konto eller varsler Sidetmedord om at kontoen din har gått tapt. Du samtykker til å varsle Sidetmedord umiddelbart hvis du mistenker at kontoen din har blitt hacket. Du samtykker i å velge et sikkert passord for kontoen din og å holde det hemmelig.

Sidetmedord kan begrense, suspendere eller stenge din konto til forumet i henhold til retningslinjene som er satt, dersom du ber om dette, eller hvis Sidetmedord har rimelig grunn til å tro at du har brutt noen av reglene i disse vilkårene.

Ditt innhold

Disse vilkårene gir ikke Sidetmedord eierskapsrettigheter over det du deler med forumet, for eksempel din kontoinformasjon, innlegg eller annet innhold du sender til forumet. Disse vilkårene gir heller ikke deg noen rettigheter ovenfor hva Sidetmedord deler.

Mellom deg og Sidetmedord forblir du eneansvarlig for innhold du sender til forumet. Innholdet du sender inn til forumet tilhører deg, og du bestemmer hvilke tillatelser du vil gi andre for det, men som et minimum samtykker du til at Sidetmedord kan gi innholdet du sender inn, til andre brukere av forumet.

Når innhold du sender inn fjernes fra forumet, enten av deg eller Sidetmedord, avsluttes Sidetmedord lisens når den siste kopien forsvinner fra Sidetmedord sikkerhetskopier, cacher og andre systemer.

Ansvar for innhold

Du samtykker til å holde Sidetmedord skadesløs fra juridiske krav fra andre, relatert til ditt brudd på disse vilkårene eller brudd på vilkårene av andre som bruker din konto. Både du og Sidetmedord er enige om å varsle den andre siden om eventuelle juridiske krav som oppstår.

Sidetmedord fraskriver seg ethvert ansvar for tap, skader eller ulempe man måtte påføres som følge av at tjenesten brukes i strid med dette regelverket og annet som bryter mot norsk lov.

Sidetmedord fraskriver seg alt ansvar for innhold i de enkelte meldingene. All informasjon legges inn på eget ansvar og gir kun uttrykk for forfatterens syn.

Personvern

Les vår personvernerklæring her: Personvernerklæring for Mental Helse - Mental Helse

Tilbakemeldinger

Sidetmedord tar gjerne imot tilbakemeldinger og forslag til forumet. Se avsnittet “kontakt” nedenfor for metoder å komme i kontakt med oss.

Du samtykker til at Sidetmedord står fritt til å handle på tilbakemeldinger og forslag du gir, og at Sidetmedord ikke trenger å varsle deg om at tilbakemeldingen din er tatt i bruk, få din tillatelse til å bruke den eller å betale deg. Du samtykker i å ikke sende tilbakemeldinger eller forslag som du tror kan være konfidensielle eller fortrolig, for deg eller andre.

Opphør

Både du eller Sidetmedord kan avslutte avtalen som er skrevet i vilkårene når som helst. Når avtalen vår avsluttes, opphører også tillatelsen din til å bruke forumet.

Kontakt

Du kan selv varsle Sidetmedord angående vilkårene og sende inn spørsmål på sidetmedord@mentalhelse.no

Sidetmedord kan varsle deg ved hjelp av e-postadressen du oppgir for kontoen din på forumet, eller ved å legge ut en melding på hjemmesiden til forumet eller din konto.